luni, 26 decembrie 2011

FELICITARE CU REVIZUIRE

Felicitarea de mai sus, primita de un  coleg din filiala noastra in ajun de Craciun, de la un  grup de cetateni cu functii importante in principalul partid de guvernamant, putea fi un prilej de bucurie pentru "andrisant", cu atat mai mult cu cat, in chiar Sfanta Zi a Nasterii Mantuitorului, cel in  cauza implinea 71 de ani de viata. Poate ca lucrurile ar fi stat asa, insa, in cutia postala se mai gasea un plic expediat de Casa de Pensii Sectoriala a Ministerului Administratiei si Internelor, plic ce continea un document care avea sa-l arunce pe colegul nostru intr-o stare depresiva ce o veti intelege din cele ce vor fi prezentate in continuare.
Documentul la care faceam referire nu era altceva decat "Decizia privind revizuirea pensiei in baza OuG nr.1/2011" . 
In baza acestei decizii, ofiterului in  cauza - gradul militar avut la data incetarii raporturilor de serviciu fiind de Maior - i s-a stabilit, pentru o vechime de 39 ani, 6 luni si 29 zile:
            Total Pensie bruta               1727 lei. 

Oare ce s-ar putea spune despre o asemenea bataie de joc la adresa unui om care, la final de cariera militara, s-a ales cu sanatatea serios afectata ?

Ce calcule sofisticate au efectuat  specialistii Casei de Pensii a M.A.I. cand, prin revizuirea din decembrie 2011 au identificat "importanta" suma de 27 (douazeci si sapte) lei cu care au majorat Totalul Pensiei brute stabilite prin decizia de recalculare din 27.12.2010 ?


Insa, coroborand datele din decizia de pensie emisa in mai 1989 (cand a iesit din randul cadrelor permanente) cu cele din decizia de revizuire apare cel putin o ciudatenie.
In tabelul cu elementele care au determinat valoarea pensiei revizuite, rezulta ca ultimul salariu inainte de pensionre a fost de 3063 lei. Avand in vedere ca pensia stabilita la data de 08.05.1989 era de 3253 lei, dilema noastra are urmatoarele repere:
      -ori in perioada comunista autoritatile erau deosebit de marinimoase cu militarii acordandu-le pensii mai mari ca salariile;
      -ori puterea politica din zilele noastre vrea cu tot dinadinsul sa aplice prevederile unor legi antieuropene, anticonstitutionale, antidemocratice, anti......etc.,
Intrucat despre prima varianta nu avem nici un indiciu, cea de-a doua apare ca fiind cat se poate de veridica.




Trebuie sa stiti ca Biroul Operativ al Filialei este pe pozitie si va continua sa-si onoreze mandatul pe care i l-ati acordat.
Va recomandam sa va informati cat se poate de des de pe blogul SCMD  si nu ezitati sa ne contactati pentru orice problema.