sâmbătă, 20 august 2011

95 DE ANI DE LA INFIINTAREA DIVIZIEI 11 INFANTERIE ORADEA




























O mica delegatie a filialei noastre a avut privilegiul si onoarea de a participa, luni 15 August - Ziua Sfanta a Nascatoarei de Dumnezeu - la ceremonialul ocazionat de aniversarea a 95 de ani de la infiintarea Diviziei 11 Infanterie la Oradea.
Beneficiind de sprijinul si contributia, la cel mai inalt nivel, autoritatilor Judetului Bihor si Municipiului Oradea, intreaga actiune, organizata de catre asociatiile cadrelor militare bihorene, s-a desfasurat ireprosabil, intr-un adevarat spirit ostasesc.
Simpozionul, care a deschis manifestarile, avand ca tema de capatai actiunile Diviziei pe frontul intregirii si reintregirii nationale, desfasurat in sala "General Traian Mosoiu" a Primariei Oradea, a fost onorat de prezenta prefectului judetului Bihor, presedintelui Consiliului Judetean, primarului Municipiului Oradea si unuia dintre deputatii bihoreni.Cele mai apreciate cuvantari au fost cele sustinute de fostii comandanti ai diviziei Generalii Ioan Bordei si Mihai-Cornelui Lungu. De asemenea, cu deosebita atentie si apreciere a fost receptata expunerea Colonelului Mircea Dogaru - Presedintele Sindicatului Cadrelor Militatre Disponibilizate -referitoare la "Contextul istoric intern si extern in care Romania si-a afirmat si aparat dreptul la autodeterminare si aparare a demnitatii nationale".
Sarbatoarea a continuat la Statuia Ostasului Roman din parcul central a orasului cu un ceremonial militar si religios, ceremonial la care, prin efortul deosebit al organizatorilor, au fost aduse si prezentate Drapelele de lupta originale ale Diviziei si unitatilor din subordinea acesteia.
Mesajele oficialitatilor si defilarea drapelelor istorice si a garzii de onoare, au marcat partea oficiala a ceremonialului, care s-a bucurat de aprecierile tuturor, participanti sau spectatori.
Finalizarea actiunii, a avut loc la gradina de vara "Transilvania", unde s-a "executat" "DINEUL CAMARAZILOR".

Imaginile de la acesta adevarata sarbatoare militara sunt edificatoare.