sâmbătă, 16 martie 2013

DREPTATE, CAND ?


                    In imaginea de mai sus ii recunoastem pe colegii nostri care au participat la “actiunea din 04.03.2013, de la sediul USL din Bucuresti” (am citat din comunicatul postat pe blogul Filialei Botosani la 5 martie 2013).
                    Din acelasi comunicat am inteles ca au fost primiti de “persoana care a primit din partea premierului si a coalitiei misiunea de a rezolva definitiv, din punct de vedere legal si in mod concret problemele rezervistilor”.
                    Nu mai repet ce s-a tot spus cu privire la rezultatul pozitiv al respectivelor negocieri, care ar aduce linistea in randul celor 30.000 (sau cine mai stie cati or fi, daca stie cineva) de rezervisti prin aducerea pensiilor ciuntite la cuantumul de dinainte de marea reforma a guvernarii BUBA.
                     Revenind la actiunea din 04.03.2013, am inteles ca persoana desemnata sa rezolve problemele rezervistilor (definitiv, dpdv legal si in mod concret), asa cum se vede si in poza, este insusi Domnul Ministru al Apararii Nationale Mircea Dusa.
                     Pana aici totul e clar. Insa, evenimeltele petrecute in zilele trecute ne fac sa nu mai pricepem nimic. Ma refer la chemarile intempestive ale unora dintre colegii nostri la Centrele Militare pentru nu stiu ce confruntare, ce ar avea darul sa repare greselile constatate de auditul efectuat la Casa Sectoriala de pensii a M.Ap.N.
                     Ca sa nu mai lungim vorba, am inteles ca la actiunea din 4 martie s-a convenit prima faza a rezolvarii, definitiv si in mod concret a problemelor rezervistilor, si anume: incepând cu luna aprilie 2013 nedreptatea făcută pensionarilor militari va fi eliminată”, prin adoptarea si punerea in aplicare, in regim de urgenta, a Legii reparatorii.
                     Mai sunt doua saptamani pana la termenul la care ar trebui sa inceapa eliminarea nedreptatii facute pensionarilor militari, iar pe zi ce trece realizam ca va fi o noua pacaleala. Ba mai mult nedreptatea, in loc sa fie eliminata va fi accentuata. Cum putem crede altceva, cand tocmai cei care au fost crunt loviti de scaderea ilegala a pensiei, sunt convocati la Centrele Militare pentru a li se pune in vedere ca, in baza rezultatului auditului efectuat, actualul cuantum va mai cunoaste o diminuare. Si, culmea, ni se cere sa mai si semnam ca suntem de acord cu aceasta batjocura.
                     Domnilor de la putere, ati promis ca veti face                           

                                     “DREPTATE PANA LA CAPAT”.

                    Daca Dreptatea este inca o himera in ceea ce ne priveste, macar indicati-ne Capatul. Sau lamuriti-ne ce dreptate aveati in vedere in campania electorala, ca poate noi nu am inteles corect mesajul domniilor voastre si vorba cantecului pus in unda de unul dintre USL-istii de vaza:
                                   “Pleaca-ai nostri,
                                            Vin ai nostri,
                                                   Noi ramanem........”........asa cum am stabilit.


                        Cu toata stima,
                              Col.(r) Mihail-Adam Maftei