Atentie, rezervisti pensionati pana in anul 2011! In privinta noii legi a pensiilor militare, suntem tradati si luati "la misto" de toti: de A.N.C.M.R.R., de sindicate, de Ponta, de Oprea s.a.m.d.!
Sursa:http://r-26500.blogspot.ro/
In data de 03.02.2015 a avut loc o noua intalnire intre reprezentantii ministerelor de resort si ai diverselor asociatii de militari in rezerva/retragere, pe tema amendamentelor la proiectul-hibrid al Legii pensiilor militare de stat!
1]. "- Faceti cum vreti legea, dar nu cumva sa se schimbe ceva (substantial) in bugetul alocat pentru pensiile aflate deja in plata!"
2]. "- Nu cumva sa fie afectate in vreun mod pensiile "umflate cu pompa" urmare a aparitiei Legii nr. 119/2010!" (Recalcularea si/sau actualizarea pensiilor dupa soldele militarilor in activitate presupune diminuarea sau plafonarea/inghetarea respectivelor pensii pt. o anumita perioada de timp, desi ar fi benefica pt. marea majoritate a rezervistilor).
De aceea, nici in amendamentele amendate NU apare cerinta nr. 1 a celor pensionati inainte de anul 2011, respectiv de recalculare si a pensiilor acestora in conformitate cu noua lege. Desi atat membrii A.N.C.M.R.R., S.C.M.D., precum si ai altor sindicate au solicitat ferm acest lucru liderilor organizatiilor lor, iar rezervistii independenti au solicitat acest lucru ministerelor de resort!
Concretizarea ar trebui realizata prin modificarea Art. 110 din proiect, astfel incat sa fie recalculate si pensiile militarilor pensionati inainte de anul 2011, le fel precum militarilor pensionati dupa acest an ! Numai ca acest fapt ar avea 2 consecinte care contravin ordinelor primite: presupune atat cresterea bugetului destinat achitarii pensiilor, cat si afectarea intereselor celor carora le-au fost "umflate cu pompa" pensiile urmare a Legii nr. 119/2010! [De retinut: in amendamentele de aici apare si o confuzie/eroare materiala, in sensul ca desi este inscris a fi amendat Art. 111, in realitate acela este Art. 110].
4]. Asupra proiectului de lege lucreaza persoane cu o pregatire juridica si profesionala mai mult decat indoielnica, din moment ce nimeni, dar absolut nimeni nu a observat ceva elementar: grupele de munca nu pot fi aplicate si soldatilor/gradatilor profesionisti, care nu fac obiectul nici a H.G. nr. 1294/2001 si nici a H.G.-S nr. 1019/2010. Posibil a fi corectat prin amendamentele de la pct. 3 si 4, ceea ce presupune emiterea obligatorie a unui act unitar privind grupele de munca in domeniul militar.
5]. Liderii S.C.M.D. au incercat o momeala care sa mascheze faptul ca NU sustin recalcularea pensiilor: restituirea sumelor retinute in perioada 01.01.2011-01.10.2013 celor cu pensii diminuate (a se vedea pct. 11 din amendamente). Rezultatul se vede: la Sf. Asteapta, prin lege separata!
6]. Asupra proiectului de lege lucreaza persoane atat in activitate, cat si in rezerva, cu interese subiective care tin de protectia exclusiva a propriilor persoane sau pupilelor lor din sistem. A se vedea in cazul militarilor in activitate grija deosebita pt. preotii militari, in cazul celor in rezerva/retragere singura grija fiind de a le fi mentinute "pensiile umflate cu pompa" - chiar daca acest lucru contravine majoritatii celor aflati in rezerva/retragere.
7]. Nicio alta propunere provenita din afara celor agreati (probabil de G. Oprea) sa le faca si care sunt participantii la dezbaterea din data de 03.02.2015 , NU este luata in seama de nimeni!
8]. In privinta comunicatelor liderilor S.C.M.D. de a sustine actualul guvern intrucat acesta ar face si ar dregeprivind legea pensiilor militare de stat - fiind un fel de guvern de tip Mesia, este evident ca la mijloc este vorba despre o simpla manipulare politica, datele concrete de pana la acest moment fiind zdrobitor de relevante asupra faptului ca o lege a pensiilor militare in forma data la pace intre sforarii reprezentanti ai militarilor in rezerva/retragere, nu foloseste cu absolut nimic rezervistilor pensionati pana la data de 01.01.2011 si care sunt majoritari. Manipularea nu poate servi decat urmatoarelor scopuri: guvernului in functie in cazul caderii acestuia sau la G. Oprea in cazul in care va fi vizat de D.N.A., in ambele situatii tinta sforarilor fiind fie sustinerea guvernului, fie doar a lui G. Oprea prin atragerea in strada a cator mai multor rezervisti pt. proteste in cazul in care guvernul actual sau G. Oprea urmeaza sa suporte intemperii. Rezervistii fiind insa pacaliti sa sutina guvernul sau pe G. Oprea, in stil barbar, printr-o lege numita in fals a pensiilor militare de stat, despre care se observa clar ca este o cacealma, la fel cum au fost pacaliti si prin Legea nr. 241/2013 sustinuta de aceiasi lideri ai S.C.M.D. ca mare lege reparatorie, in conditiile in care cei vizati de reparatii sunt in al 3-lea an consecutiv de neindexare a pensiilor!
CE S-AR MAI PUTEA FACE?
1]. Membrii S.C.M.D., A.N.C.M.R.R. si ai altor sindicate, pensionati inainte de anul 2011 si care constientizeaza tradareaintereselor acestora de catre liderii organizatiilor amintite, ar trebui sa isi decapiteze - adica sa inlocuiasca cu fermitate, propriile conduceri si inca in termen foarte scurt! Cum? Este problema lor. Este clar ca prin cereri de bun simt catre liderii organizatiilor in cauza nu se ajunge nicaieri, fapt pt. care nu ar strica niste proteste la sediile A.N.C.M.R.R., S.C.M.D. sau ale altor sedii centrale ale organizatiilor in cauza!
2]. Interpelarea prin orice mijloc a reprezentantilor din Parlament, de catre oricine, inclusiv a celor din opozitie, in vedereaamendarii corespunzatoare a proiectului de lege conform cerintelor majoritatii rezervistilor, respectiv: recalcularea tuturor pensiilor aflate in plata - inclusiv ale militarilor pensionati pana in anul 2011, si nu doar ale celor pensionati in baza Legii nr. 263/2010, precum si actualizarea pensiilor simultan cu cresterea soldelor militarilor in activitate si nu dupa inflatie si salariul mediu brut, asa cum sustin in mod ipocrit cu ochii atintiti la propriile buzunare, reprezentantii organizatiilor de rezervisti ale caror pensii sunt in mod evident "umflate cu pompa" [doar o persoana cu crestere substantiala (in modconjunctural - dupa exprimarea ministrului Dusa) a pensiei in baza Legii nr. 119/2010 - poate sa sustina actualizarea pensiilor dupa inflatie si salariul mediu brut]!
4]. Mai este o cale si mai simpla! Depinde si de noi, dar cel mai mult de politicieni! Am avea lege a pensiilor militare din oficiu si intr-un mod mult mai simplu, in cazul in care se abroga pur si simplu Legea nr. 119/2010, la pachet cu prevederile din Legea nr. 263/2010 care au abrogat Legea nr. 164/2001 si Legea nr. 179/2004. Nu costa decat un text de lege cu un articol si 2 alineate, nemaifiind nevoie de o lege noua a pensiilor militare de stat, intrucat ar intra automat in vigoare Legea nr. 164/2001 si Legea nr. 179/2004!
NOTA: In privinta ultimului punct, vom reveni cu detalii - moment pana la care rezervistii independenti sunt rugati sa isi pregateasca uniformele de campanie, astfel incat sa ne alaturam cat de cat organizat, dar prompt, colegilor nostri initiatori si sustinatori ai unui astfel de protest!
- nici liderii S.C.M.D. (surpriza pt. creduli), si nici liderii A.N.C.M.R.R. (aici nu este surpriza), NU au solicitat nici recalcularea pensiilor aflate in plata pt. cei pensionati inainte de data de anul 2011 si nici actualizarea acestor pensii odata cu cresterea soldelor militarilor in activitate;
- liderii A.N.C.M.R.R. s-au opus ca dintodeauna recalcularii (pct. 25), cerand inca in mod expres (in disperare) prin amendament sa nu fie recalculate pensiile celor pensionati inainte de anul 2011;
- nu rezulta cui apartine rezolutia "NU SE SUSTINE", dar confirma ca asupra proiectului de lege decid persoane cu o pregatire juridica si profesionala indoielnica sau cel putin neactualizata din anul 2001, cel mai probabil din generatia comunista pur-sange a lui Seitan, din moment la pct. 20 renegata A.N.C.M.R.R. sustine - de data aceasta in mod corect, departajarea bazei de calcul la grupa AC fata de grupa CS, iar decidentul aplica rezolutia "NU SE SUSTINE", fiind evident ca decidentul habar nu are de faptul ca de 14 ani de zile - inclusiv in legislatia actuala, sunt 4 grupe de munca la militari, si nu 3 grupe de munca (grupa alte conditii fiind a 4-a grupa, dar care la amendamente este inclusa la gramada alaturi de Grupa a II-a de munca/conditii speciale).