joi, 6 noiembrie 2014

COMUNICAT PRELUAT DE LA FILIALA SCMD SECTOR 6 BUCURESTI

 

joi, 6 noiembrie 2014

STADIUL LEGII PENSIILOR MILITARE DE STAT.

In data de 31 octombrie 2014, prin comunicatul postat pe pagina principala a blogului SCMD, Presedintele sindicatului incearca printr-un mod subtil sa ne manipuleze, in legatura cu stadiul Legii pensiilor militare de stat.

Mai jos este comunicatul domnului Presedinte, col.r. Mircea Dogaru.

Dupa acest comunicat cititi explicatia colegei noastre, doamna lt.col.r.just.mil. Elena Cobuz, referitor la parcursul legislativ al respectivei Legi si explicatia domnului deputat Niculae Mircovici, postate pe grupul PENSIONARII MILITARI la adresa: https://www.facebook.com/groups/309415019148703/permalink/715817161841818/

Trageti singuri concluzia.

vineri, 31 octombrie 2014

Legea pensiilor militare de stat si prezenta la urne


Legea pensiilor militare de stat si prezenta la urne
- In atentia tuturor membrilor SCMD –
Stimati camarazi,
Intrucat ne intrebati insistent cu cine votam, am datoria sa va raspund ca SCMD are un candidat propriu care se numeste… “Proiectul Legii pensiilor militare de stat”.
Luni, 27 octombrie a.c., cu ocazia plenului Camerei Deputatilor, intrunit pentru discutarea ridicarii imunitatii unor deputati in culpa, domnul Zgonea a inserat pe ordinea de zi si dezbaterea celor 4 proiecte legislative restante din perioada 01-07 octombrie a.c., in frunte cu proiectul care ne intereseaza. Din pacate, s-a inceput cu discutarea ridicarii imunitatii, moment in care deputatii ACL au parasit sala, adunarea ramanand fara cvorum. Speram ca marti, 04 noiembrie a.c., sa se procedeze invers, adica sa se inceapa cu legile, pentru ca domnii deputati trebuie sa inteleaga faptul ca au de ales intre DNA si milioanele de voturi pe care le reprezinta beneficiarii celor patru legi.
Negociem, asadar, si noi, voturile candidatului nostru, “Proiectul Legii pensiilor militare de stat” in turul II. Pentru turul I al alegerilor, nu pot decat sa atrag atentia, in baza informatiilor si analizei personale, ca 11 dintre cei 14 candidati, conform realitatilor prezentului, sunt simple iluzii sau diversiuni, cea mai cumplita fiind “Varianta Johannis” care, constitutional, ni-l poate pastra pe Basescu presedinte pana in mai 2015 (daca Johannis e declarat incompatibil post-factum) sau ni-l poate aburca pe acelasi Basescu, in calitate de lider PMP si creator al unei noi majoritati parlamentare, in fotoliul de premier (daca Johannis castiga), ca sa o luam de la inceput. FEREASCA-NE DUMNEZEU!
Raman cei trei, care reprezinta, real, stanga, dreapta si societatea civila. Adica domnii Victor Ponta, Calin-Popescu Tariceanu si Teodor Melescanu. Dvs. votati ce doriti, important este sa mergeti la urne, pentru ca adevarata miza este prezentul si nu viitorul, pentru noi, toti. Ca popor si ca Tara!
Cu stima, Presedintele SCMD, Col. (r) dr. Mircea DOGARU

Explicatia colegei nostre doamna lt.col.r.Elena Cobuz postata pe grupul PENSIONARII MILITARI la adresa: https://www.facebook.com/groups/309415019148703/permalink/715817161841818/

Stimati camarazi, 
Citesc cu stupoare pe pagina centrala a SCMD comunicatul de azi, vineri, 31 oct. 2014 a d-lui presedinte Dogaru; in acest comunicat lumea este informata ca luni, 27 oct. 2014, proiectul Legii pensiilor militare ar fi fost introdus pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor, dar ca nu ar fi fost votat din cauza retragerii din sala a deputatilor ACL. Si pentru ca eu de foarte, foarte mult timp NU MAI CRED IN DOMNUL DOGARU, verific pe site-ul Camarei Deputatilor. Sau, mai bine, haideti sa verificam impreuna aici http://www.cameradeputatilor.ro/pls/caseta/eCaseta.ordinezi?oid=1263
Va retin atentia asupra urmatoarelor aspecte: Constitutia Romaniei, pe care va rog sa o consultati aici
http://www.ucv.ro/pdf/site/constitutia_romaniei.pdf,
arata foarte clar, incepand cu art. 73, cum e cu procesul acesta legislativ – care e prima camera sesizata, ce trebuie sa faca aceasta, ce se intampla in camera decizionala si altele asemenea. In materie de pensii, prima camera sesizata este Senatul, iar Camera Deputatilor este decizionala. Admit si faptul ca aceasta lege ar fi putut trece de Senat, eu (si altii ) nu am observat-o si a ajuns acum in camera decizionala. In aceasta situatie si, mai ales, pentru a fi credibil, asa cum eu am indicat link-uri care sustin afirmatiile pe care le-am facut, si dl presedinte Dogaru, ajutat de specialistii pe care - banuiesc eu – ii consulta, sa ne indice macar «calea» catre fisa actului normativ. Hai, ca stie despre ce vorbim, nu-i asa? 
ADMIT SI IPOTEZA CA AS FI PUTUT EU GRESI, SITUATIE IN CARE SUNT GATA SA IMI CER SCUZE SI SA-MI RECUNOSC GRESEALA. Dar pentru aceasta VREAU PROBE! In caz contrar…. Cred ca macar membrii de sindicat care au mai ramas merita sa stie adevarul. Pentru a va edifica asupra a ceea ce am spus mai sus, va rog sa faceti o privire in urma, la celelalte proiecte transformate in legi (cu titlu de exemplu):
- Lege privind sistemul unitar de pensii publice pe http://www.cameradeputatilor.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=11088
- Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională pe http://www.cameradeputatilor.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=11890
- Legea pentru abrogarea unor prevederi din Legea nr.329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor - cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional pe http://www.cameradeputatilor.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=14328
Si exemplele ar putea continua.
Vi se pare ca in vreunul din aceste cazuri ar fi fost Camera Deputatilor prima sesizata?.
Si ca tot aduse dl. presedinte Dogaru vorba de acest proiect, l-a vazut cineva?
 Ma refer la forma oficiala – cu ce nr a fost inregistrat la Senat sau la Camera Deputatilor, dupa spusele dumnealui si, mai ales, CUM ARATA?!
Explicati domnului deputat Niculae Micrcovici postata pe acelasi grup,  la acelasi link:
Mircovici Niculae Pe 27 10 nu a fost nici un proiect legislativ pe Ordinea de zi a Camerei Deputatilor ci doar demisia d-lui H V si Cererea de incuviintare a arestarii d-lui Dinita,atat.In analiza Proiectului in discutie Camera Deoutatilor este camera decizionala si nu prima camera.
Vicepresedintele Filialei sector 6 a SCMD

Lt.col.r.Dragos Icleanu