joi, 29 noiembrie 2012

LAMULTI ANI ROMANI !


ZIUA NATIONALA A ROMANIEI

            

  Marea Unire din 1918 a fost si ramane 
        pagina cea mai sublima a istoriei romanesti. 
              Maretia ei sta in faptul ca desavarsirea unitatii nationale nu este opera nici unui om politic, a nici unui guvern, a nici unui partid; 
                  Este fapta istorica a intregii natiuni romane, realizata intr-un elan tasnit cu putere din strafundurile constiintei unitatii neamului, un elan controlat de fruntasii politici, pentru a-l calauzi cu inteligenta politica remarcabila spre telul dorit.

              Pentru a cinsti cum se cuvine aceasta Sfanta Sarbatoare a Romaniei va invitam sa participati, in ziua de 1 Decembrie, langa Statuia Marii Uniri din centrul orasului, incepand cu ora 13.00, la activitatile organizate de Consiliul Local Ineu.


vineri, 23 noiembrie 2012

ADUCERE AMINTE

            Va reamintim ca joi 29 noiembrie 2012 la ora 18.00 sunteti asteptati la Adunarea Generala. 
            
            Fata de ordinea de zi anuntata anterior, vom mai adauga o  

                       Informare prezentata de presedintele filialei cu privire la Intalnirea pensionarilor militatri cu Ministrul Apararii Nationale care a avut loc la Timisoara.

joi, 22 noiembrie 2012

Informarea vicepresedintelui SCMD pentru ZONA VEST, dl. Col. (r) Radu Aromanesei.


Informare
asupra desfăşurării întâlnirii Ministrului Apărării Naţionale cu militarii în rezervă
-Timişoara, 21 noiembrie 2012-


             Activitatea a avut loc în contextul campaniei electorale USL Timişoara, alături de Domnul Ministru Dobriţoiu participând candidaţii îa alegeri din partea PNL, PC şi PSD (de remarcat absenţa candidatului UNPR). În asistenţă au fost aproape 200 rezervişti din Timişoara , împreună cu reprezentanţi ai unor filiale din Zona 5 Vest.

miercuri, 21 noiembrie 2012

INTALNIRE CU MINISTRUL APARARII NATIONALE

            In dupa-amiaza zilei de 21 noiembrie 2012, la Timisoara a avut loc intalnirea Ministrului Apararii Nationale Domnul General in rezerva Corneliu Dobritoiu cu cadre militare in rezerva si retragere din  garnizoanele judetelor Arad si Timis. La aceasta actiune au fost prezenti actuali si viitori parlamentari din Timisoara, printre care de o simpatie aparte s-a bucurat Doamna Maria Grapini, cunoscuta si recunoscuta pentru intransigenta si claritatea cu care isi expune punctele de vedere in presa scrisa precum si in dezbaterile radiodifuzate sau televizate. 
            Expunerea Domnului Ministru, completata cu scurte alocutiuni ale oficialitatilor timisene prezente si cu unele propuneri ale participantilor, s-a desfasurat intr-o nota de incredere si optimism cu privire la viitorul pensionarilor militari. 
            Concluzia de final, asupra careia cei prezenti si-au manifestat acordul, a evidentiat necesitatea stringenta a inlocuirii regimului ilegitim patronat de guvernatorul impus impotriva vointei poporului. In acest sens trebuie depuse toate eforturile pentru ca guvernul USL sa se sprijine pe o larga majoritate instaurata prin alegerile parlamentare din  9 decembrie 2012. Iar pentru pensionarii militari este imperios necesara adoptarea cat mai rapid cu putinta a legii ocupationale, asa cum functioneaza in toate statele cu democratie reala, care sa repuna in drepturile firesti cadrele militare in rezerva.













            
Va prezentam si informarea vicepresedintelui SCMD pentru ZONA VEST, dl. Col. (r) Radu Aromanesei.

luni, 19 noiembrie 2012

SOLICITARE

Solicităm respectuos candidaţilor USL din colegiile electorale aradene, ca pe timpul campaniei electorale să se angajeze pentru promovarea următoarelor obiective ale militarilor în rezervă:
  1. Susţinerea în viitorul parlament a revenirii la sistemul de pensii militare de stat, aşa cum se practică în majoritatea ţărilor membre NATO. În felul acesta, pensia militară va fi actualizată cu solda corespunzătoare a militarului din activitate, deoarece rezerviştii contiună să aibă obligaţii militare faţă de statul român, iar în caz de necesitate pot fi chemaţi din nou în serviciul militar activ;
  2. Revenirea pensiilor diminuate abuziv, pe baza unor criterii care nu au ţinut cont de nivelul pregătirii profesionale, de răspunderea funcţiei ocupate şi de ierarhia militară, la nivelul cuantumului din decembrie 2010, şi recuperarea de către cei în cauză a diferenţelor de care au fost privaţi;
  3. Abrogarea din cadrul Legii nr. 329/2009 a prevederilor prin care se interzice cumulul pensiei cu salariul. Prin acest act normativ sunt nedreptăţiţi acei militari care după trecerea în rezervă au continuat să-şi pună pregătirea şi abilităţile la dispoziţia societăţii civile , fără a putea beneficia integral de drepturile care li se cuvin.

Menţionam că aceste solicitări sunt obiective ale tuturor militarilor în rezervă (şi chiar şi a celor -încă- în activitate), indiferent dacă sunt sau nu sunt membri ai vreunui partid politic, dacă fac parte sau nu dintr-o organizaţie sau alta a cadrelor militare în rezervă sau în retragere, iar manifestarea preocupării pentru soluţionarea lor poate aduce un aport mare de simpatie din partea unei importante categorii de alegători.

Biroul Operativ al Filialei Ineu

marți, 13 noiembrie 2012

ADUNARE GENERALA

Biroul Operativ al filialei convoaca, pentru ziua de 
joi 29 noiembrie 2012 ora 18.00, 
Adunarea generala la sediul de la Cercul Militar
cu urmatoarea ordine de zi :

1. Informare cu privire la desfasurarea lucrarilor Consiliului National al Reprezentantilor, care a vut loc la Alba Iulia in  perioada 25-27 octombrie 2012;

2. Analiza evolutiei Filialei Ineu de la infiintare si pana in  prezent;

3. Stabilirea principalelor probleme organizatorice ce se impun a fi luate in atentie pentru anjul 2013;

4. Stabilirea actiunilor concrete in vederea participarii membrilor filialei noastre la manifestarile organizate de autoritatile locale in vederea sarbatoririi Zilei Nationale a Romaniei;

5. Diverse. 


Va rugam sa aduceti legitimatiile pentru aplicarea vizei aferente anului 2013.










sâmbătă, 10 noiembrie 2012

ZIUA ARTILERIEI ROMANE


Începuturile artileriei se pierd în negura vremurilor, desi notiunea de artilerie a apărut destul de recent la scara istoriei, pe la mijlocul veacului al XV-lea. Termenul "artilerie" derivă din verbul arhaic francez "artiller", care înseamnă arta de a construi si mânui, pe timpul luptelor, diferite masini de război.  În anul 1843, domnitorul ţãrii Româneşti, Gheorghe Bibescu, întreprinde o cãlãtorie la Constantinopol. La înapoiere sultanul îi dãruieşte patru tunuri cu ţeava din bronz (calibru 80 mm) ca "sã slujeascã întru paza bunei rânduieli şi liniştei obşteşti".


În anul 1835, Adunarea Naţionalã din ţara Româneascã a propus introducerea artileriei în organizarea armatei naţionale. 10 noiembrie 1843 este pentru istoria artileriei române o datã memorabilã, un nou punct de plecare, ce marcheazã începutul procesului devenirii artileriei moderne în ţara noastrã.1843-1850 sunt anii organizãrii primelor baterii de artilerie în ţara Româneascã şi Moldova, a înfiinţãrii unor turnãtorii proprii în Munţii Apuseni, a folosirii tunurilor în luptele purtate pentru realizarea unor idealuri la care poporul român aspira de veacuri.De la începuturile organizãrii ei pe fundamente moderne, artileria se impune ca o armã complexã. Devenirea ei priveşte nu numai organizarea, ci şi, dotarea, reglementarea şi instrucţia.La 23 noiembrie 1861, în baza aprobãrii domnitorului Al.I.Cuza, este emis Înaltul ordin de zi nr. 344 prin care Direcţia Stabilimentelor de material de artilerie se organizeazã pe 3 secţii: Pirotehnie, Arsenalul de construcţii al armatei şi Fabrica de pulbere.În septembrie 1860 este publicat în Monitorul oastei primul regulament de trageri pentru artileria românã, întocmit de maiorul George Manu şi intitulat "Teoria dãrii".În decembrie 1860 este publicatã "Legea organizãrii puterii armate" potrivit cãreia în cadrul armatei române se constituie "Corpul de artilerie", compus din statul major al armei şi unitãţile de artilerie.Primul rãzboi mondial gãseşte artileria românã în plin efort de dezvoltare, organizare şi re-organizare, pregãtire a personalului şi integrare în structurile la fel de mobile pentru cãutarea drumului optim al devenirii lor în unitatea armatei.În anul 1939, România avea capacitatea de a mobiliza urmãtoarele unitãţi de artilerie: 31 de brigãzi şi 79 de regimente.
În perioada postbelicã, pânã în anul 1989, armata românã a cunoscut consecinţele transformatoare impuse de aberanta cursã a înarmãrilor generatã de factorii politici sub semnul zodiei rãzboiului rece.
Era post rãzboi rece opune logicii cursei pentru cantitate, logica cursei pentru calitate.    În aceste condiţii este foarte important ca şi în armata românã sã se conceapã şi sã se punã în operã un sistem artileristic capabil sã ofere: disponibilitate îmbunãtãţitã, siguranţã mai mare, timp de ripostã redus, interoperabilitate în NATO, precizie ridicatã, eficienţã sporitã.
Si  în Armata României termenul "artilerie" înseamnã mai mult decât un simplu tun sau obuzier. Prin artilerie înţelegem sistemele vãzute ca un tot unitar, precum sunt elementele componente ale unei fiinţe vii: sistemele de supraveghere, recunoaştere şi de determinãri meteo şi balistice; sistemele de comandã şi control; sistemele de armament şi sistemul de foc; sistemul logistic.
Pe 10 noiembrie 2012 se împlinesc 169 de ani de când a fost înfiinţată prima baterie de artilerie de către domnitorul Ţării Româneşti, prinţul Gheorghe Bibescu, legiferându-se astfel existenţa ARTILERIEI ca armă de sine stătătoare.
Sărbătorirea zilei artileriştilor este un prilej pentru a ne exprima ataşamentul la valorile spirituale ale oştirii române şi de a omagia trecutul glorios al armei noastre.
LA MULTI, FRUMOSI SI SANATOSI ANI !
BIROUL OPERATIV AL SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE – FILIALA  INEU