luni, 22 octombrie 2012

EVENIMENT EDITORIAL

Daca, in lungile seri sau poate chiar nopti de iarna, simtiti nevoia sa va descretiti fruntile, va recomandam "TOLBA CU SAGETI", pe care colegul nostru Colonelul Ilie Batca o are in dotare si este pregatit sa v-o livreze. Nu trebuie decat sa il contactati pe adresa de E-mail batca.ilie@gmail.com si sagetile isi vor lua zborul catre dvs.
Parodiile „Sergenţii”, „Împărat şi caschetar”, „Odă coloneilor lui Oprea”, „Scrisoare din garaj”, „Nunta copilei”, „El Raed”, „Umbra lui Bercea. La Costeşti” „Cugetările sărmanului MRU” şi încă multe altele, le puteţi găsi în volumul apărut zilele acestea la Editura Dacoromână.
 


marți, 9 octombrie 2012

NE-AM ADUNAT SI AM HOTARAT

            La solicitarea Biroului Operativ, in conformitate cu Planul de masuri in vederea pregatirii Consiliului National al Reprezentantilor SCMD, Adunarea Generala a Filialei Ineu s-a desfasurat in ziua, la ora si in locul planificate.
            
            Prezenta? Am sperat la un cvorum (ca tot e la moda conceptul) cat mai apropiat de maximul posibil, dar am fost nevoiti sa ne multumim cu putin peste 50%+1, luand in calcul si pe cei care si-au mandatat colegii sa-i reprezinte.
            
            In aceste conditi, adunarea s-a derulat dupa cum urmeaza:


1. Membrii filialei si-au manifestat multumirea cu privire la activitatea desfasurata in perioada la care a facut vorbire bilantul, iar Biroul Operativ a primit aprecierile asistentei, cu toata modestia insa cu destula mahnire, avand in vedere plecarea multora din sindicat.

2. Executia bugetului nu a suscitat nici un fel de discutie, banii filialei, asa putini cum sunt,  fiind gestionati fara cusur de catre Vicepresedintele trezorier, fapt de care colegii nostri sunt deja convinsi.

3. Despre cotizatie ar trebui sa vorbim cel mai putin, insa, paradoxal, ne creaza cele mai multe dureri de cap. Pe scurt, sa facem cateva precizari. In primele zile ale anului 2011 cand toti rezervistii tarii erau sorcoviti cu deciziile de reacalculare a pensiilor, sediul filialei noastre a fost luat cu asalt. Odata cu aparitia Ordonantei Guvernamentale, cea cu revizuirea, unii dintre colegii nostri, beneficiari ai catorva arginti in plus, au apreciat ca "si-au vazut sacii-n caruta" si n-au mai dat nici un  semn de viata. Tinand cont ca respectivii colegi au aderat la SCMD din propria lor vointa iar prezenta lor in aceasta structura le confera atat drepturi cat si obligatii, una dintre acestea fiind plata cotizatiei, Adunarea Generala a Filialei Ineu mandateaza Biroul Operativ sa inainteze catre Comitetul Director propunerea de excludere din sindicat a membrilor filialei noastre care nu vor fi platit cotizatia pana la data de 22 octombrie 2012.

4. Cu privire la proiectele de hotarari ce urmeaza a fi dezbatute in Consiliul National al Reprezentantilor, diferitele propuneri vor fi inaintate coordonatorilor responsabili de intocmirea acestora.

5. Mandatul de delegare a Presedintelui Filialei Ineu la Consiliul National al Reprezentantilor SCMD cuprinde urmatoarele probleme:
                        
                        - "Directia loviturii principale"  in HOTARAREA "Comandantilor" SCMD  sa aiba drept finalitate RESTABILIREA STATUTULI DE MILITAR si a NATURII JURIDICE A PENSIEI MILITARE DE STAT;
                        
                        - Cosmarul in care am fost aruncati acum mai bine de doi ani, evidentiaza faptul ca lupta in justitie nu a clarificat nimic pana in prezent, ba mai mult a contribuit la un haos legislativ si juridic, deosebit de dificil de reparat in instante intr-un viitor cat de cat apropiat. Ca atare, numai printr-un demers politic se poate repara ce un regim iresponsabil a creat, motiv pentru care se impune o sporire a presiunii asupra autoritatilor abilitate;

                        - Pentru alegerile din 9 decembrie 2012, se impune stabilirea unor directii de actiune clare, care sa nu incalce cu nimic prevederile legale si mai cu seama sa nu contravina nici unui principiu al democratiei;

                        - Evitarea oricarei incercari, atat din interior cat si din afara, de a atrage Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate intr-o aventura politica, indiferent de ce parte a baricadei.

                        - Solicitam din partea Presedinelui SCMD si membrilor Comitetului Director, mai multa fermitate atat in relatia cu  autoritatile cat si cu privire la derapajele unora dintre membrii sindicatului. 

                        - Membrii Filialei Ineu transmit atat conducerii SCMD cat si conducatorilor celorlalte structuri asociative in care activeaza cadre militare in rezerva si retragere, sa gaseasca acele punti de legatura si canale de comunicare menite sa determine unitatea de actiune a tuturor rezervistilor din sistemele de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala. Ca acest deziderat este realizabil, aducem spre exemplificare realitatea din garnizoana Ineu unde filialele SCMD aproape se confunda cu cele ale Asociatiilor Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere din Ministerul Apararii Nationale si din Ministerul Administratiei si Internelor.

            Dorim Consiliului National al Reprezentantilor SCMD sa se desfasoare intr-un climat de ordine si disciplina militara, sa aiba o eficienta superioara precedentelor si sa aduca clarificarile necesare pentru viitorul sindicatului.

Pentru membrii Filialei Ineu a 
Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate,

PRESEDINTE
Colonel(r) Mihail-Adam Maftei

                    VICEPRESEDINTE
                     Lt.col.(r) Alexandru-Adrian Soare

                                            SECRETAR
                                            Lt.col.(r) Iosif-Emanuel-Florin Helgiu