marți, 28 septembrie 2010

" PROPUNERE LEGISLATIVA "

Doua dintre cele trei puteri ale Romaniei , Legislativul si Executivul , dominate de formatiuni politice care au promis ca o "sa traiti bine" , isi exercita atributiunile prin incalcarea , fara pic de jena , a unor principii de drept recunoscute si respectate de toate tarile civilizate , principii valabile de peste 2000 de ani.
In cele ce urmeaza vom zabovi asupra a doua dintre aceste principii si anume :
- "neretroactivitatea legii ";
- "nimeni nu poate fi judecator in propria cauza ".
Referitor la primul principiu , cel al "neretroactivitatii legii" , avem la indemana cel mai recent exemplu dat de vremelnicii nostri guvernanti prin incercarea de a impune cu forta asa-zisa Lege unitara a pensiilor.Aceasta lege,adoptata printr-un vot viciat de o frauda incredibila,incalca dreptul de proprietate al fiecarui pensionar prin efectul retroactiv care va determina diminuarea drastica a pensiilor de toate categoriile. Ori,pleiada de doctori in drept din arcul guvernamental in frunte cu cel mai contestat constitutionalist roman,ar fi trebuit sa stie,asa cum stie fiecare student la drept inca din primul an de facultate,ca singura exceptie de retroactivitate a legii se aplica in dreptul penal acolo unde opereaza numai in favoarea inculpatului.
Al doilea principiu potrivit caruia "nimeni nu poate fi judecator in propria cauza" ne aduce in prim planul atentiei Curtea Constitutionala,institutia pentru care dictonul "Fiat justitia et pereat mundus" adica "sa se faca dreptate,de-ar fi sa piara lumea" ar trebui sa fie piatra de temelie a activitatii judecatorilor acesteia.Insa Curtea Constitutionala,aleasa in parte prin frauda, judecand exceptia de neconstitutionalitate a legii care va duce la recalcularea pensiilor stabilite prin legi speciale ocupationale,a folosit unitati de masura diferite, una pentru judecatori si alta pentru ceilalti ,facand o departajare de sorginte feudala.
Pentru justificarea masurilor luate de putere,se invoca ostentativ lipsa banilor.Aici ne aflam la oarece consens cu Guvernul,pe care-l credem ca nu are bani, mai bine-zis ca nu are destui bani ca sa acopere absolut toate cerintele tarii si poporului.Daca vorbim despre gestionarea banilor existenti si mai abitir despre atributiile Guvernului de a spori zestrea tarii,aici ideile noastre sunt foarte departe de a gasi vreun punct de convergenta.A vorbi despre cheltuirea rationala a banilor publici sau despre stoparea furaciunilor de tot felul,in conceptia actualului Guvern,inseamna "a vorbi de funie in casa spanzuratului".Sa mai vorbim despre masurile de relansare a economiei,de sprijinire a intreprinzatorilor,etc.,etc. ?.Nu facem decat sa ne racim gura de pomana.
Statisticile ultimilor 20 de ani ne cam pun pe ganduri dar ne si umplu sufletele de venin daca le luam in seama si nu avem nici un motiv sa nu o facem.Stim ca am pornit-o pe drumul capitalismului cu o mostenire "comunista" de vreo 3 miloane de dolari in rezerva de stat,fara datorii externe,cu peste 3,5 miloane de hectare de pamant irigate si cu zero someri (aici mai incap unele discutii).Cu ce ne-am ales dupa 20 de ani ? Se spune,si nimeni de la putere nu prea vine cu argumente potrivnice,ca datoria externa a Romaniei bate spre 80 de milioane de euro iar numarul somerilor creste vertiginos catre milon.Salariile in domeniile importante pentru prezentul si viitorul tarii - invatamant,sanatate,administratie,aparare,ordine publica - domenii care au un impact direct si esential asupra sigurantei nationale,aduc cetatenii in stare de disperare,fara speranta pentru viitor.
Desi nu au atins culmile inalte in ierarhia justitiei,civile si militare,cu care se impauneaza cei care incearca sa ne arate cat de bine vom trai peste 20,30 sau 50 de ani,autorii,doar simpli absolventi de drept la fara frecventa,si fara vreo pretentie de a se erija in a toate stiutori,considerand ca cele mai sus prezentate se pot constitui intr-o expunere de motive,ne permitem sa venim cu o propunere legislativa care ar putea completa cu succes actualele reglementari intrate sau in curs de intrare in vigoare.
Propunem legiferarea eutanasierii celor care,prin aplicarea politicii intelepte si plina de clarviziune promovata de iubitul nostru Guvern in frunte cu al sau Comandant suprem :
-nu vor mai avea ce manca,
-nu vor mai putea suporta frigul din case,
-nu-si vor putea plati datoriile de tot felul,
-bolnavi fiind,nu se vor putea trata,medicamentele devenind un lux.
Consideram ca o injectie letala este mult mai umana decat sa sfarsesti in frig,foame,chinuit de o boala netratata sau in disperare.
Poate o astfel de lege va fi votata de mai mult de 80 de parlamenatri ai puterii si va fi promulgata da un presedinte care in plina baie de multime ne va ura entuziasmat "sa muriti bineeeeeee !"
Cu stima si profund respect
Col(r).Mihail-Adam Maftei
Mr(r).Corneliu Campeanu


sâmbătă, 18 septembrie 2010

PROGRAMUL COMEMORARII DETASAMENTULUI PAULIS

PROGRAM PRIVIND DERULAREA CEREMONIILOR DEDICATE CELEI DE-A 66 COMEMORĂRI A DETAŞAMENTULUI PĂULIŞ

19 SEPTEMBRIE 2010

09.00- 09.30- DEPUNERE DE COROANE LA TROIŢELE DIN INCINTA U.M. 0121 LIPOVA.

09.45- 10.30- PROCESIUNE RELIGIOASĂ DE DEPUNERE DE COROANE LA CIMITIRUL EROILOR DIN RADNA.

11.00- 12.30- LITURGHIE ARHIEREASCĂ CU PARASTAS LA BISERICA ORTODOXĂ DIN PĂULIŞ.

13.00- 14.00- CEREMONIAL RELIGIOS ŞI MILITAR CU PREZENTAREA ONORULUI ŞI DEPUNEREA DE COROANE LA MONUMENTUL EROILOR DE LA PĂULIŞ.

14.15- 15.00- DEZVELIREA BUSTULUI CPT. IOAN FĂTU ÎN PARCUL CENTRAL DIN PĂULIŞ.

ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ A VETERANILOR DE RĂZBOI SECŢIUNEA „DETAŞAMENTUL PĂULIŞ”

cu sprijinul

INSTITUŢIEI PREFECTULUI- JUDEŢUL ARAD

CONSILIULUI JUDEŢEAN ARAD

PRIMĂRIILOR ORAŞULUI LIPOVA ŞI COMUNEI PĂULIŞ

ARHIEPISCOPIEI ARADULUI

U.M. 01221 ŞI U.M. 01191

DIRECŢIEI PENTRU CULTURĂ ŞI PATRIMONIUL NAŢIONAL A JUDEŢULUI ARAD

VĂ INVITĂ

SĂ PARTICIPAŢI LA MANIFESTĂRILE COMEMORATIVE CARE VOR AVEA LOC ÎN DATA DE 19 SEPTEMBRIE 2010, ÎN LOCALITĂŢILE PĂULIŞ ŞI RADNA- LIPOVA DIN JUDEŢUL ARAD, DEDICATE ÎMPLINIRII A 66 ANI DE LA LUPTELE EROICE DIN SEPTEMBRIE 1944, PURTATE PE PLAIURILE ARĂDENE, PENTRU APĂRAREA DEFILEULUI MUREŞULUI, A SUVERANITĂŢII ŞI INTEGRITĂŢII PATRIEI, ÎMPOTRIVA TRUPELOR INAMICE INVADATOARE

PREŞEDINTE

SECŢIUNEA A.N.V.R. „DETAŞAMENTUL PĂULIŞ”

Col. (r) ing. IOAN GHERASE

PREFECT PREŞEDINTE

LAURENŢIU CĂLIN BIBARŢ NICOLAE IOŢCU

Un mesaj salvat la timpul potrivit, si pe care ar fi cazul sa i-l amintim celui care sufera, printre altele, si de sindromul SENILITATII !

Unde-i este acum, recunostinta, respectul si cinstea de care vorbea in mesajul sau!!!!!!!!!!!

Aceasta este Declaratie zilei de 25.10.2009


Declaratia zilei
Traian Băsescu

25. 10. 2009
Este o armată căreia astăzi vreau să-i mulţumesc pentru ce a făcut pentru România, în timpul mandatului meu de 5 ani, o armată căreia îi voi fi recunoscător, o armată pe care o respect, o armată pe care noi toţi românii avem obligaţia să o respectăm şi să o cinstim. La mulţi ani, Armata României!

UN MINCINOS !!!!!! RUSINE!!!


sâmbătă, 4 septembrie 2010

ADUNAREA GENERALA A FILIALEI INEU

Biroul Operativ adreseaza,tuturor membrilor Filialei 1 Ineu, rugamintea de a-si programa astfel activitatile,incat in ziua de luni 13 septembrie la ora 19.30 sa fie prezenti la Adunarea Generala a filialei, care se va desfasura in localul fostului Cerc Militar.

Ordinea de zi :
1.Stabilirea modalitatilor de actiune ce se impun ca urmare a punerii in aplicare a Legii 119/2010,Hotararii Guvernului 735/2010 si Ordinului Ministrului Apararii Nationale nr.M 101/2010.
2.Masuri organizatorice in vederea participarii membrilor Filialei 1 Ineu la activitatile comemorative de la Paulis din data de 19.09.2010.
3.Aprobarea Progamului de activitati pentru trimestrul IV 2010.
4.Stabilirea fortelor si mijloacelor necesare pentru a finaliza lucrarile la sediul din localul fostului Cerc Militar,primit pentru folosinta de filiala noastra.

Rugam membrii filialei noastre care nu au inaintat toate documentele solicitate,in vederea intocmirii bazei de date,sa le
puna la dispozitia Biroului Operativ pana la data Adunarii Generale (13.09.2010).
De asemenea ii rugam pe cei care nu au achitat transa a doua a cotizatiei sa faca tot posibilul ca, pana la Adunarea Generala, sa rezolve aceasta problema.

Honor et Patria ! Vae Victis !

BIROUL OPERATIV AL FILIALEI 1 INEU